Login

SchouderCom voor Basisschool SpringWijs

Welcome to the parent portal of Simon Carmiggeltschool.


 

This is the site our school uses to communicate with our parents. Each parent and school employee has an account and can send each other messages and invitations that will also appear on the personal agenda. In addition a school can easily create Polls and Surveys for the parents to fill in and administer the Year calendar. The pictures and documents library and the forum (release versie 2.0) will add even more to the communication options.

For more information please visit www.schoudercom.nl

Public blogs

preview
Jeffrey Toet Jeffrey Toet
Published in 'Kronkels archief'

Vandaag werd de kinderboekenweek 2020 geopend. Het thema is dit jaar "En toen...?" 

 

In de ochtend dit keer geen grote opening met publiek zoals in andere jaren, maar een bezoekje van twee historische figuren aan de groepen. 

 

Bij groep 1 t/m 4 kwam de vergeetachtige opa Peter langs. Hij kon zich niet meer helemaal herinneren wat hij nou precies kwam doen, maar bracht wel een paar mooie boeken voor de kinderen mee. Aan groep 3 en 4 vertelde hij nog een romantisch verhaal over zijn jeugdliefde, waarvan hij alleen nog weet dat haar naam met een L begint. Die letter en de P staan met een hartje namelijk in een boom op het schoolplein 'gekerfd'. Hij herinnerde zich nog wel een mooie zonnige dag waarop ze in een bootje gingen varen. En toen..... Het antwoord gaan de kinderen proberen tijdens de kinderboekenweek te vinden.

 

De groepen 5 t/m 8 kregen van een heel ander persoon bezoek. De bekende Nederlandse rechtsgeleerde Hugo de Groot. Vanuit een boekenkist vertelde hij over zijn leven en hoorden de kinderen dat hij gevangen zat op slot Loevestein. Maar hij mocht wel boeken lezen. Heel veel boeken lezen. Die werden hem regelmatig gebracht in grote houten kisten. Hij werd enorm goed bewaakt op last van prins Maurits, maar hij bedacht dat er toch echt een manier moest zijn te kunnen ontsnappen. En toen.... Ook met dit verhaal gaan de kinderen de komende week aan de slag.

 

U vindt hierbij nog wat foto's van deze opening van de Kinderboekenweek. U ontvangt ook nog een algemeen bericht over de Kinderboekenweek.

preview
Jeffrey Toet Jeffrey Toet
Published in 'Kronkels archief'

Ouderavond fusietrajectDe ouderavond over het fusietraject wordt uitgesteld. Nieuwe datum volgt z.s.m.Zoals u inmiddels waarschijnlijk hebt begrepen, heeft het bestuur de wens uitgesproken dat er een fusie komt tussen de Eglantier Tanthof en de Simon Carmiggeltschool. Beide teams zijn inmiddels begonnen met de eerste verkenning en de MR wordt op de hoogte gehouden en betrokken bij de ontwikkelingen / stand van zaken. In de kalender op Schoudercom stond donderdag 5 maart een ouderavond gepland voor onze school en 11 maart op de Eglantier Tanthof om u te informeren over de stand van zaken, intenties en tijdpad. Helaas is het ons niet gelukt om alle stappen te nemen om u volledig te kunnen informeren zoals bijvoorbeeld de benoeming van de nieuwe integraal schoolleider voor zowel de Eglantier Tanthof en onze school. Meester Ewout zal snel na de voorjaarsvakantie met een nieuwe datum komen voor deze avond, zodat we u goed en volledig kunnen informeren.

preview
Jeffrey Toet Jeffrey Toet
Published in 'Kronkels archief'

Studiedag: bewegend lerenOnze focus lag deze studiedag op bewegend lerenOp vrijdag 21 februari hebben wij met het leerkrachtenteam een studiedag gehad over bewegend leren. Onder leiding van Bernice Keerveld zijn we nog meer geïnspireerd om bewegen nog verder te integreren in ons onderwijs. Het werd wederom duidelijk waarom bewegen zo belangrijk is. Het bevordert het plezier in leren, beter zelfbeeld, betere gezondheid en de schoolprestaties. Naast de theoretische kennis over bewegend leren en de lesideeën hebben we ook oefeningen gedaan om het zelf te ervaren.

preview
Jeffrey Toet Jeffrey Toet
Published in 'Kronkels archief'

KronkeldonckOns jaarlijkse verkleedfeest was weer zeer geslaagd!Het was weer een spetterende dag met veel gelach, gehos, gedans en gezang. Alle kinderen en leerkrachten hadden weer hun best gedaan om zich leuk te verkleden. De kinderen hebben leuke en groepsversterkende activiteiten gedaan. Dit jaar was de disco bij de kleuters weer een grote hit en daar werd dan ook vrolijk gedanst en gezongen. Bij de groepen 3 t/m 8 was Simon’s got talent het echte hoogtepunt. Onder toeziend oog van een uitzinnig en meelevend publiek werden er spetterende optredens opgevoerd. Terwijl de groepen 1 t/m 6 begonnen aan een welverdiende vakantie sloten de groepen 7 en 8 de dag af met disco. Wij, kinderen, leerkrachten en oudervereniging, kijken terug op een zeer geslaagde Kronkeldonck en kunnen niet wachten tot volgend jaar. Bij deze wil ik iedereen bedanken die deze dag tot zo’n succes heeft gemaakt.

preview
Jeffrey Toet Jeffrey Toet
Published in 'Kronkels archief'

In januari hebben de kinderen uit groep 8 hun advies voor het voortgezet onderwijs gekregen. Leerkrachten maken de adviezen aan de hand van de methodetoetsen, het LOVS (CITO toets), werkhouding en sociaal welbevinden. In een gesprek tussen leerling, ouders en leerkrachten is het advies toegelicht en besproken. Het zijn adviezen waar de kinderen trots op mogen zijn, ze hebben er hard voor gewerkt. Met deze adviezen kunnen de kinderen hun VO school gaan kiezen om een mooi vervolg te geven aan hun schoolcarrière. In april maken de kinderen nog de centrale eindtoets. Wanneer kinderen meer dan een niveau hoger scoren dan het advies, zullen wij het advies heroverwegen. Dit gebeurt uiteraard in gesprek met ouders en leerlingen. Hieronder vindt u de verschillende adviezen, die de kinderen dit jaar hebben gekregen.

 

Adviezen VODeze adviezen kregen de leerlingen van groep 8 dit schooljaar

Facebook